Blog

3 strategieën om een toilet te ontstoppen

Ontstoppen door de loodgieter of een ontstoppingsbedrijf is één van de werkzaamheden die stressniveau’s doet dalen en dat is fijn voor zowel de loodgieter als de klant. Alleen kan deze klant zelf ook wat vuil werk doen zodat er geen loodgieter gebeld hoeft te worden, het ontstoppen sneller gaat en het geld in de knip blijft. Daarvoor zijn drie strategieën die ik in dit artikel behandel. Ontstop zelf en bespaar je een hoop gezeur.

Gebruik vloeibaar afwasmiddel

Voordat je ook maar iets onderneemt tegen de ontstopping van je toilet, het eerste dat je kunt doen is de ontstopping behandelen met vloeibaar afwasmiddel. Verstopte toiletten worden vaak veroorzaakt door materialen in de buizen onderin de toilet. Frictie veroorzaakt dat deze materialen vast blijven zitten maar gladde substanties kunnen de grip wegnemen zodat de ontstopping oplost.

Zorg ervoor dat je het vloeibare afwasmiddel langzaam in de afvoer laat vloeien en laat het toilet daarna minimaal 10 minuten onaangeroerd. Probeer dan het toilet door te spoelen en kijk of de verstopping los komt. Bereid je wel voor dat het niet lukt en je eventueel een kleine overspoeling krijgt.

Gebruik een ontstopper

Je gebruikt beter pas een ontstopper als het niet lukt met het vloeibaar afwasmiddel. Hoewel dit een makkelijke taak lijkt zitten er toch een paar haken en ogen aan. Probeer de volgende instructies te volgen.

Dien brandpasta toe rond de randen van de ontstopper. Dit zorgt ervoor dat het plastic zich hermetisch afsluit in het toilet.

Als de ontstopper is voorbereid stop je het in het diepste gedeelte van de toilet en duw je het krachtig in positie. Je voelt de ontstopper nu in positie komen als het zich vacuüm zuigt. Begin nu een aantal series van korte trekjes heen en weer. Maak geen lange-halen-snel-thuis rukken want dit kan lekkages veroorzaken. Probeer juist om de ontstopping los te trekken met gecontroleerde korte rukjes naar boven.

Gebruik een rioolslang

Als het niet lukt met de ontstopper dan is er nog een derde mogelijkheid voordat je de loodgieter belt. Maak gebruik van de speciale tool de rioolslang. Met een rioolslang los je de ontstopping waarschijnlijk snel op. Je koppelt hem aan de hogedrukreiniger en verwijdert het vuil.

Geen trek om zelf aan de slag te gaan. Je kunt ook bellen met AKC Loodgieter uit Amsterdam die in een groot deel van Nederland actief is. Als u in België woont dan kunt u eens bellen met DH Cleaning die vooral rond de regio Turnhout actief zijn als loodgieters.

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *