Blog

Hoe ontstop je een doucheputje

Ken je het moment waarop je lekker onder de douche staat en er ineens grijzig gekleurd water rond je voeten staat? Zoiets verpest waarschijnlijk je hele douche-ervaring. Je kunt dit voorkomen door de doucheputje schoon te houden. Dit is een simpel werkje wat wel dient te gebeuren. In dit artikel beschrijf ik 4 manieren om je doucheputje te ontstoppen.

Giet heet water in het putje

Kokend water in het putje gieten is het eerste dat je moet doen als je gaat ontstoppen. Let er wel op dat kokend water bepaalde pijpen kan beschadigen dus maak het niet te heet. Het hete en stromende water samen zouden de blokkade moeten opheffen. Is dat niet het geval dan ben je minimaal het ontstoppingsproces al gestart.

Probeer het zelf met een ontstopper

Ontstoppers zijn er niet alleen voor het toilet, je kunt ze ook in de douche gebruiken. Soms kan luchtbeweging door de ontstopper er al voor zorgen dat een ontstopping wordt verholpen. Mocht het niet lukken om de verstopping op te lossen dan ben je minimaal dichter bij je doel want waarschijnlijk ga je wel beweging krijgen en openingen maken.

Gebruik je handen

Dit is wel een beetje vies maar omdat de meeste doucheverstoppingen bestaan uit haarballen zou je hier wel eens effectief je verstopping mee op kunnen lossen. Trek rubber handschoenen aan, stop je vingers in het doucheputje en begin te voelen en te grijpen. Je komt venazelf bij een één of meerdere uiteinden waardoor je de ontstopping lostrekt.

Wanneer de troep verwijderd is, wat vaak gebeurt als je dit doet dan moet het water wel weet gaan lopen.

Maak gebruik van een chemische oplossing

We raden geen chemische ontstopper aan die je in de winkel koopt vanwege de schade die dit veroorzaakt aan het milieu. Ja ze lossen de verstopping op maar ze beschadigen ook de douchepijpen. Wat je beter kunt doen is wat soda in het doucheputje strooien met daarna een kopje azijn. Nadat dit 2 uur is gemixt moet de verstopping verholpen zijn.

Je kunt je doucheverstoppingen in elk willekeurige volgorde uitproberen. Meestal moet je probleem dan verholpen zijn. Als je er niet uitkomt dan kun je ook altijd nog een loodgieter bellen.

 

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *