Blog

Wat is een Dompelpomp? Of neem je liever een loodgieter?

Een dompelpomp is een pomp die je in het wat kunt zetten om water van de ene naar de andere plek te verplaatsen. Aan de onderkant van de dompelpomp zit een aanzuigrooster waarmee je water in de pomp zuigt. Het water wordt aan de andere kant via het pomphuis weer naar buiten gepompt.

Er zijn veel soorten dompelpompen op de markt. Er zijn pompen voor schoon of vuil water plus de pompen hebben allemaal een verschillende capaciteit. De opvoerhoogte is ook een hoedanigheid die belangrijk is voor een dompelpomp.

Waarom zou je als particulier een dompelpomp in huis willen hebben? Dat is om de volgende reden: je kunt een dompelpomp bijvoorbeeld kopen als je geld wilt besparen op een loodgieter. Een vaak voorkomend fenomeen is ondergelopen ruimtes onder de oppervlakte zoals bijvoorbeeld een kelder. Een ondergelopen kelder is een probleem dat door een loodgieter makkelijk opgelost kan worden maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen door een dompelpomp te kopen.

Als je kelder regelmatig leeg moet worden gepompt dan kun je overwegen om zelf een pomp kopen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van Meedoenhelpt.nl. Zij hebben een goed assortiment aan pompen waarmee je een kelder in no-time leegpompt.

Plaats een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *